Hjem 4

Ladekabler til elbiler med type 2 stik

De mest almindelige ladekabler er af type 2 og er standard i Europa. En anden betegnelse for type 2 ladekabel er Mennekes kabel, da Mennekes er producenten, der har udviklet disse ladekabler. Både hybrid- og hel-el-biler bruger et type 2 stik, og mange leverandører af ladestandere gør det samme.

Mens et type 1 ladekabel kun er egnet til enfaset opladning, er det med et type 2 ladekabel også muligt at oplade det trefasede. Hvad er den store fordel? Den kører meget hurtigere og giver en bedre strømfordeling. Vær dog forsigtig, for ikke alle biler med ladestik type 2 kan klare trefaset opladning. Hvis bilen ikke er egnet, bliver opladningen alligevel langsommere.

Hos Voldt finder du type 2 ladekabler til de fleste elbiler som Tesla Model 3, Volvo V60 PHEV eller Mitsubishi Outlander.

Et type 2 ladekabel har to ledere til enfasede køretøjer og fire ledere til trefasede køretøjer. De fire ledere består af nullederen (N) og trefaselederne (L1, L2 og L3). Er din bil kun egnet til enfaset? Så forbliver lederne L2 og L3 forbundet. Ladeforholdet er 11 kW ved 16A og 22 kW ved 32A.