Spekulerer du på, om det er muligt at forlænge dit ladekabel til din elbil? Det korte svar er nej, man kan ikke forlænge et ladekabel til elbiler. Det er af sikkerhedsmæssige årsager. I denne artikel vil vi gerne fortælle dig om mulighederne og umulighederne ved at forlænge et ladekabel til elbiler.

EV ladekabler, som du IKKE kan forlænge

De ladekabler, som du kan tilslutte til en ladestander eller ladestation, kan IKKE forlænges. Kontaktpolerne på stikket på han-siden (ladestationen) er designet, så de ikke kan forbindes med kontaktpolerne på hun-siden (bilen) af stikket. Dette er designet af sikkerhedsmæssige årsager. Men har du for meget plads mellem bilen og ladestationen? Så er den eneste mulighed desværre at købe et længere ladekabel. Heldigvis kan du hos Voldt finde type 2-ladekabler, type 1-ladekabler og type 3-ladekabler på op til 30 meter! Er din ønskede længde ikke på listen? Så kontakt os hurtigt!

Tjek vores produkter ud

    Type 2-opladningskabel

    Så hvilke ladeløsninger kan du forlænge?

    Mobile ladekabler til 220-230V stik (schuko) og mobile ladekabler til CEE-stik kan du sagtens forlænge. Der er dog nogle vigtige sikkerhedshensyn, du skal huske på:

    • Sørg for, at forlængerkablet har jordforbindelse.
    • Sørg for, at forlængerledningen er vandtæt. Der er stor sandsynlighed for, at stikkene vil være udenfor, så sørg for, at forlængerkablet har en god IP-klassificering.
    • Sørg for at bruge et godt gennemskåret forlængerkabel med tilstrækkelig tykkelse for at undgå ekstrem varmeudvikling og brandfare. Et ladekabel på op til 16 A kræver en tykkelse på 2,5 mm², og et ladekabel på op til 32 A kræver ledere på 6 mm².
    • Sørg for, at du har et godt isoleret kabel, der er robust og fleksibelt for at beskytte ledningerne i kablet ordentligt.

    Alligevel anbefales det at undgå at forlænge et EV-ladekabel så meget som muligt og også tilslutte et mobilt ladekabel direkte til stikkontakten. Hos Voldt kan du finde mobile ladekabler på helt op til 15 meter!

    Konklusion

    Med væksten på markedet for elbiler er behovet for en effektiv og sikker opladningsmetode blevet stadig vigtigere. Af sikkerhedsmæssige årsager anbefales det ikke at forlænge et ladekabel. Med et type 1-, type 2- eller type 3-ladekabel er det ikke engang muligt. Hvis du har brug for mere længde, skal du købe et længere ladekabel på op til 30 meter. Et mobilt ladekabel til en normal stikkontakt eller strømforsyning (CEE) er bestemt muligt. Det er dog ikke uden risiko, og det anbefales kun at bruge kabler af højeste kvalitet. Men selv med mobile ladekabler anbefaler vi at tilslutte direkte til stikkontakten, hvis det er muligt.

    Tjek vores produkter ud

    1 af 4

    Vil du vide mere om, hvordan du udvider din opladningsrækkevidde?