Med det stigende antal campingpladser i Europa, der tilbyder opladningsfaciliteter til elbiler, er det blevet nemmere end nogensinde at oplade elbiler på en campingplads. Flere hjemmesider som denne giver en praktisk liste over campingpladser med ladestationer, hvilket gør din elbilferie bekymringsfri.

Når du planlægger din rejse, er det en god idé på forhånd at tjekke, om der er opladningsfaciliteter til din elbil, så du slipper for stress med stik og ladekabel. Denne forberedelse vil sikre en effektiv og problemfri oplevelse, der gør opladning af elbilen på campingpladsen til en leg.

Vigtigheden af forberedelse

Ordentlig forberedelse er afgørende, når du vil på camping med din elbil. Her er nogle vigtige trin, du skal overveje for at sikre en problemfri oplevelse:

Trin 1: Tjek opladningsmulighederne

Før du tager af sted, er det vigtigt at tjekke, om campingpladsen har ladestationer til elbiler. Brug hjemmesider som »Camping with Charging Station« til at finde campingpladser, der tilbyder disse faciliteter. Nogle bookingsider lader dig også filtrere efter tilstedeværelsen af ladestationer.

Trin 2: Medbring det rigtige udstyr

Sørg for, at du altid har et ladekabel af type 2 til husholdningsstik med dig. Det er vigtigt i nødsituationer. Tjek, hvilken stikkontakt der er standarden i det land, du rejser til.

Trin 3: Forstå opladningsprocessen

Undersøg på forhånd, hvordan ladestationerne på campus fungerer. Nogle kræver måske særlige adgangskort eller ekstra gebyrer. Kontakt campingpladsen for at få specifikke oplysninger om deres opladningsfaciliteter.

Trin 4: Planlæg din rejse omhyggeligt

Opladning kan tage lang tid, så planlæg din rejse med opladningspunkter i tankerne. Det anbefales, at du lader din elbil helt op derhjemme, inden du tager af sted. Hvis du rejser gennem lande, hvor der ikke er mange ladestationer, bør du overveje en plan B, f.eks. en bærbar oplader.

Ved at følge disse trin kan du sikre, at din campingtur med en elbil bliver både sikker og effektiv.

Tjek vores produkter ud

    Vælg din bil

    Find de anbefalede ladekabler til din specifikke bil

    CEE + Schuko-opladningskabler

    Opladningsmuligheder på campingpladsen

    Det kan være en udfordring at finde en passende campingplads med opladningsfaciliteter til din elbil, men der er heldigvis flere og flere muligheder. Her er nogle nyttige tips og ressourcer, som du kan bruge til at optimere din campingoplevelse med din elbil:

    Brug af apps til at finde ladestationer

    1. Chargemap App: Denne app hjælper dig med at finde ladestationer, der passer til din campingvogn eller autocamper.
    2. Campingmetlaadpaal.nl: En platform, der giver et overblik over campingpladser i Europa med opladningsfaciliteter til elbiler.

    Overvejelser, når du vælger en campingplads

    • Vælg helst campingpladser, der udtrykkeligt angiver, at de har ladestationer.
    • Undersøg, om det er nødvendigt at frakoble campingvognen eller autocamperen under opladningen. Det kan variere fra sted til sted.

    Omkostninger og tilgængelighed af ladestationer

    • Priserne for at bruge ladestationer på campingpladser starter ofte fra €46,00.
    • Hurtigladestationer kan oplade din bil op til 80 % på 20 til 40 minutter, mens almindelige ladestationer tager ca. 6 til 10 timer.

    Mange campingpladser tilbyder pladser med strøm fra en kommandostikdåse. Du kan tage et af vores mobile ladekabler til kommandostikdåser og oplade din elbil på stedet. Vi leverer også en række adaptere, der er kompatible med disse kabler, så du kan tilslutte dem til type 2-ladestationer eller forskellige typer stikkontakter. Med det rigtige udvalg af adaptere får du aldrig brug for et nyt ladekabel igen!

    Nyttige tips til camping med en elbil

    Køretøj til last (V2L)-teknologi

    1. Brug V2L-teknologi: Med køretøj til last-teknologi kan din elbils batteri fungere som strømbank for andre enheder. Det gør det muligt at campere på steder uden strøm, uden at det går ud over komforten.

    Essentielle ladekabler

    1. Medbring type 2- og type 3-ladekabler (i Frankrig): Sørg for, at du altid har forskellige typer ladekabler med dig. Et mobilt stikdåseladekabel med de rigtige adaptere giver dig større garanti for, at du altid kan oplade din elbil på din rejse. 

    Optimer opladningstiden

    1. Få mest muligt ud af opladningstiden: Brug din elbils opladningstid effektivt ved at planlægge denne tid til pauser eller måltider.

    Overvejelser omkring campingvægt

    1. Vær opmærksom på vægten af dit campingudstyr: Hvert ekstra kilo reducerer din elbils rækkevidde. Et letvægtstelt har mindst indflydelse, men hvis du vil have ekstra plads, kan du overveje en anhængerboks, som giver mindre luftmodstand end en campingvogn.

    Forsikring og sikkerhed

    1. Tjek din forsikring: Sørg for, at du er forsikret mod eventuelle skader, når du rejser med en campingvogn eller autocamper.



    Hyppighed af opladning.

    1. Planlæg hyppigere opladninger: Hvis du rejser med en campingvogn eller autocamper, skal du huske, at du måske skal stoppe oftere for at oplade.

    Sådan finder du ladestationer

    1. Brug appen Chargemap: Denne app er et fremragende værktøj til at finde ladestationer langs din rute, hvilket er afgørende for en bekymringsfri campingoplevelse med elbil. Nogle biler, som Teslaer, har også et indbygget navigationssystem, der guider dig langs alle de bedste ladestationer. 

    Fremtidsudsigter for el-campere

    Fremtiden for elbilcamping ser lovende ud i betragtning af den hastige stigning i antallet af elbiler i Europa og den deraf følgende efterspørgsel efter tilstrækkelig opladningsinfrastruktur. I 2030 forventes mindst 55 % af bilerne i Europa at være elektriske, hvilket svarer til ca. 40-50 millioner elbiler. Denne vækst understøttes af Europa-Parlamentets forpligtelse til bæredygtighed og Europa-Kommissionens klimaambitioner om en reduktion af drivhusgasemissionerne på 55 % inden 2030.

    Campingoperatører gør derfor klogt i at forberede sig på denne voksende efterspørgsel ved at tilbyde sikre og veldesignede forbindelser. At stille ladestationer til rådighed kan også være en effektiv markedsføringsstrategi, da antallet af elbiler vokser hurtigere end antallet af offentlige ladestationer. Desuden kan fremtidige udviklinger, som f.eks. indbyggede ladestationer i campingvogne, fjerne behovet for faste ladestandere og dermed øge fleksibiliteten for campisterne yderligere.

    Interessant nok er mange bilproducenter i gang med at udvikle elektriske autocampere, hvilket yderligere vil udvide mulighederne for elbilcampister.

    Tjek vores produkter ud

    1 af 4

    Vil du vide mere om mulighederne for at oplade på en campingplads?